100 X 100 TOUS, 100 Years

Violeta Hernández

CIUTAT DE MÈXIC

Les seves línies responen a la naturalesa, les seves formes orgàniques, el romanticisme i la dona. La Violeta Hernández recrea sota aquest llenguatge atmosferes etèries per habitar a través dels seus personatges.

“El primer que em va passar pel cap amb TOUS van ser aromes, perfums de la naturalesa i formes femenines. Immediatament vaig visualitzar TOUS en la versió més romàntica i dolça de la meva línia gràfica. L’estructura visual era clara: saturació d’elements. que de manera rítmica abracessin el logo de la marca, tant és així que els elements arriben a fusionar-se com un tot. Volia que la meva il·lustració, a través de saturacions de color, trenqués aquesta barrera bidimensional i evoqués en l’espectador memòries amb la naturalesa”.

Violeta Hernández

I am Ira

MOSCOU

Irina busca nous contrastos, dissenys senzills i atrevits que reflecteixen un equilibri abstracte de records, sentiments i música. La seva obra mostra una perspectiva minimalista i moderna present en la diversitat de les seves arrels russes i és fruit del subconscient. Expressa la seva cerca de vibracions i ritmes, el joc de les línies sobre el llenç i els espais positius i negatius que sorgeixen entre les línies.

“He creat un os lluminós de colors intensos que reflecteixi l’ànima russa. Volia trencar les formes per donar-li major interès. Em centro en la cerca de l’equilibri entre diferents tons, ja sigui mitjançant contrast o amb harmonia, perquè vull desenvolupar combinacions cromàtiques”

I am Ira

SEVILLA

En Martin Satí és un il·lustrador i dissenyador que es troba a la ciutat de Sevilla. El perfil al qual respon en Martín se centra en l’estudi de la forma, els moviments interns de les coses (la dansa) i la utilització de noves vies d’expressió en el context gràfic-digital. Això és el que el defineix com un Artesà Gràfic Contemporani. El seu llenguatge emocional és un continu procés d’experimentació i aprenentatge cap als nous camins que es presenten.

“Marveltous és el títol de l’obra, jugant amb la paraula «Marvelous». La idea parteix de realitzar una dissecció transversal de l’icònic os de TOUS i mostrar la seva interioritat recreada, amb totes les seves formes biomòrfiques i la seva riquesa alimentària, barrejant el caramel i el gerd, les coses fredes amb les magmàtiques, les coses divines amb les d’animals, en un univers de fantasia. La peça està ordenada en 8 travessers on pengen diverses planxes encunyades i sobreposades entre elles i formen la silueta de l’os”.

Martin Satí

Emily López

NOVA YORK

"Soc dissenyadora de moda i màrqueting i acabo de començar en el camp de la direcció artística en disseny gràfic. Sempre m’ha cridat l’atenció el color, les il·lustracions i el disseny en totes les seves formes. Així és com m’agrada expressar-me, i he desenvolupat un estil que em caracteritza i em permet reflectir el que tinc perquè el públic entengui la importància de divertir-se i gaudir del que fa."

“M’he inspirat en la història de la Rosa Oriol, que quan va veure un os de peluix en un aparador li va recordar imatges de la seva infància i va pensar: “Per què no fer un os daurat?” I la resta de la història ja la coneixeu. Volia que el meu estil personal reflectís l’aparador, l’os i les roses, un símbol, literalment, de la dona que m’inspira. Volia usar colors lluminosos i diferents formes per construir un món de fantasia, perquè TOUS m’aporta energia, creativitat i reinvenció”.

Emily López

BARCELONA

"Som Brosmind, Juan i Alejandro Mingarro. Vam néixer a Espanya en 1978 i 1981. Som germans, amics, enemics, il·lustradors, artistes, aprenents d’electrònica, videastes aficionats, amants dels entrepans de fuet, pares, fills, marits, professors i músics ocasionals. L’any 2007 vam fundar el nostre estudi a Barcelona, on practiquem totes les disciplines anteriors a través d’encàrrecs comercials, projectes personals i exposicions. El nostre treball ha estat publicat, exhibit i premiat arreu del món."

“Volíem jugar amb la idea d’un portal com la manera de posar en contacte dos universos. Per a això, vam partir de la icònica silueta de l’os de TOUS i sobre ella vam anar afegint els nostres personatges més estimats. Alguns apareixen encara travessant el llindar, d’altres ja s’han instal·lat i a poc a poc acabaran adornant tota la figura”.

Brosmind

CIUTAT DE MÈXIC

Melissa, coneguda com Ely Ely, és una dissenyadora i il·lustradora mexicana. Les dones, l’essència mexicana, la naturalesa i el color són una part fonamental de la seva creativitat i inspiració.

“Per a l’obra vaig voler fer un disseny que tingués molta vida i que fos divertit. Vaig decidir fer un mix de textures i de colors vibrants, on l’icònic os de TOUS sortís d’entre les textures i alhora formés part d’aquest joc”.

Ely Ely Ilustra

LISBOA

Aheneah és l’Ana Martins, artista portuguesa i dissenyadora gràfica, una combinació única resultant de combinar els seus coneixements en disseny amb els brodats que li va ensenyar la seva àvia. A partir d’aquest moment, la seva obra professional i artística es va convertir en una exploració de les connexions entre els mitjans digitals i analògics, la cerca de la desconstrucció, la descontextualització i la transformació d’una tècnica tradicional en una expressió gràfica moderna que servís de connexió entre diferents cultures i generacions.

“Aquesta obra s’inspira en les textures i els colors exclusius de les pedres precioses en brut. Cada peça explica una història puntada a puntada. L’elaboració a mà és un procés delicat, i la interpretació digital aporta un toc vibrant que connecta diverses cultures i generacions”.

Aheneah

Laprisamata

MADRID

En Luis Toledo és un artista madrileny reconegut internacionalment.

"He definit la imatge de TOUS a través del meu estil, milers de detalls, formes i colors de tot el món componen una galàxia que convida a perdre’s en el seu interior. Un univers de colors que busca la semblança de la bellesa de la naturalesa amb la profusió de detalls, intentat crear unes obres amb la mateixa atenció al detall amb la qual treballa un orfebre i que s’allunya de l’art pop més “Warholià” que busca l’impacte ràpid. En els traços es pot fer un viatge a través del món, l’ornamentació japonesa, l’explosió de colors de l’Índia, les geometries arabesques del mediterrani o la mística dels tèxtils andins.”

Laprisamata

Studio Posti

FINLÀNDIA

En Pietari Posti és un il·lustrador nascut a Finlàndia on va estudiar disseny gràfic. Després de completar els seus estudis es va traslladar a Barcelona, on va fundar el seu propi estudi d’il·lustració.

“L’emblemàtic os de TOUS és com un cor palpitant que dona vida als personatges i reparteix bones vibracions a qui el veu o a qui té la sort de rebre o lluir una de les joies de la marca”.

Studio Posti

Craig&Karl

MIAMI

Craig i Karl viuen en diferents racons del món (Nova York i Londres, respectivament) però treballen junts cada dia. La seva obra és audaç, amb missatges senzills que reflecteixen un estil fruit de la reflexió i l’humor. Han exposat la seva obra en llocs com el Museu de la Publicitat de París, el Centre Cultural Onassis d’Atenes, el Museu d’Art Liu Haisu de Shanghai i el Museu de la Imatge en Moviment de Nova York.

“La nostra obra és una escena frondosa i floral a base de formes geomètriques simplificades executades en la paleta de colors lluminosos i optimistes que ens caracteritza. Les flors mostren un disseny gràfic audaç i abstracte que de vegades emergeix de l’interior de l’os de TOUS i l’embolica, en una dimensió artística que produeix la il·lusió que el món il·lustrat s’integra en l’univers físic”.

Craig i Karl

Elisava

"Quan vaig començar a investigar el món de la joieria em vaig adonar que, precisament a TOUS, la figura de la dona ha canviat molt al llarg d’aquests anys. Per això, vaig centrar tota la imatge al voltant de mans de dones de diferents edats, ètnies i cultures. També he volgut reflectir com TOUS està format per la unió de diferents elements que han fet possibles aquests 100 anys."

Convidem a ni més ni menys que 90 alumnes de diverses de les millors escoles d’art i disseny de tot el planeta perquè interpretessin el nostre os: havíem posat en marxa un moviment basat en la tendresa, l’art i la col·laboració.

Escoles de disseny/

London College of Fashion

Weijia Wu. Guanyadora

Elisava

Carmen González. Guanyadora

London College of Fashion

Julia Yang. Finalista

IED

Julia Soules. Guanyadora

IED

Paula Martín. Finalista