DIAMANTS

El mineral més dur de la terra i un dels més preuats i valorats. Els diamants, posseïdors d’una brillantor especial i característica coneguda com adamantina, que confereix a aquesta gemma una gran bellesa, estan formats per carboni pur cristal·litzat. A més dels incolors, se’n poden trobar pràcticament de tota la gamma de colors: marró, groc, gris, vermell, rosa, blau o verd. Hi ha quatre factors que fan que cada diamant sigui únic i que influeixen en el seu valor final. Són els criteris de qualitat coneguts internacionalment com les 4 C, en referència a les inicials de:

1. Carat weight

Pes en quirats
El quirat, que equival a 0,2 g, és la unitat de pes estàndard amb la qual es calcula el pes de les gemmes. Si la resta dels factors són idèntics, com més gran és la mida, més valor té.

2. Clarity

Puresa
Gairebé tots els diamants contenen rastres diminuts de carboni o altres minerals anomenats inclusions. Aquestes, només perceptibles amb lents d’augment, fan que cada gemma sigui única i diferent. Evidentment, com menys inclusions té, més valuós és.

3. Colour

Color
El diamant més valuós no té color. Encara que la majoria de diamants tenen un rastre de color groc, marró o gris. Excepcionalment existeixen els “Fancy Colors”, en tons més intensos, com són el xampany, el rosa, el verd i el blau, en els quals la raresa del color en defineix el valor.

4. Cut

Talla
La talla, que és determinant per a la brillantor, fa que la llum es reflecteixi i es dispersi a l’interior de la gemma. Aquesta característica només és possible en un diamant proporcionalment ben tallat, tal com exigeix el laboratori gemmològic TOUS. No s’ha de confondre amb la forma d’un diamant.

DIAMANT TRACTAT

Els diamants naturals poden ser sotmesos a diversos tractaments per millorar-ne la puresa i transparència (mitjançant làser i/o farciment de fractures) i/o millorar el color (mitjançant recobriment, irradiació, tractament tèrmic, tractaments d’alta pressió i alta temperatura). A TOUS, en una col·lecció d’Atelier i una col·lecció especial per a Mèxic, utilitzem diamants blaus i grocs, el color dels quals ha estat tractat per irradiació.

SABIES QUE...?

Existeix un sistema de certificació anomenat el procés de Kimberley, instaurat l’any 2000, per ajudar a combatre el mercat de diamants conflictius. Amb el suport de la indústria i d’una resolució de l’ONU, i amb l’acord de governs internacionals, té com a objectiu preservar la confiança dels consumidors. http://www.diamondfacts.org https://www.kimberleyprocess.com

PROCEDÈNCIA

Sud-àfrica, Rússia, Canadà, Austràlia, Zimbabwe, Angola.

COLOR

Incolor, groc, marró, gris.

SIMBOLOGIA

CLAREDAT: El Diamant no és només una gemma relacionada amb l’abundor i la riquesa, també és un símbol de puresa que aporta claredat i sinceritat a les nostres relacions.

DIAMANTS
DIAMANTS
El mineral més dur de la terra i un dels més preuats i valorats.