Blog

Tornar

ROLEX OYSTER PERPETUAL EXPLORER: AVENTURAR-SE MÉS ENLLÀ DELS LÍMITS

rolex oyster perpetual

Des dels inicis de Rolex a principis del segle XX, la marca suïssa ha estat sempre lligada a l’esport i als desafiaments que han portat l’ésser humà a explorar els llocs més extrems de la naturalesa, intentant sempre superar els límits de les seves capacitats. Aventurar-se on pocs s’atreveixen per aconseguir el que semblava impossible és una de les motivacions que van inspirar Hans Wilsdorf a crear el primer rellotge de polsera totalment hermètic i amb corda automàtica del món: el Rolex Oyster Perpetual.

Pràcticament, des del naixement de Rolex va quedar clar que les excepcionals qualitats de resistència, precisió i hermeticitat dels Rolex Oyster Perpetual els convertien en companys perfectes per a les grans exploracions. El 1927, per demostrar l’hermeticitat de l’Oyster, Hans Wilsdorf va entregar-ne un d’ells a Mercedes Gleitze, una jove britànica que es disposava a marcar una fita en la història creuant el canal de la Mànega nadant. Després de més de deu hores dins de l’aigua, el rellotge de polsera funcionava perfectament i es va convertir en quelcom indispensable per als exploradors.

Però calia anar més enllà i Rolex ho va fer el 1953 presentant una nova categoria de rellotges de polsera dissenyats com a eines d’exploració capaces de resistir les condicions més extremes. 

Rolex Oyster Perpetual Explorer i Explorer II. Rellotges dissenyats per a l’exploració

El 1953 va tenir lloc una de les grans conquestes del segle XX:  l’expedició a l’Everest el 1953, liderada per sir John Hunt, en la qual sir Edmund Hillary i Tenzing Norgay es van convertir en els primers a arribar al cim de la muntanya més alta del món. Tots anaven equipats amb rellotges Oyster Perpetual. Aquest mateix any i poc després d’aquest èxit, es va presentar l’ Explorer que encarna l’esperit d’aventura i perseverança de qualsevol expedició.

Rolex  Explorer

El Rolex Oyster Perpetual Explorer és un rellotge-eina professional creat per marcar el temps en qualsevol condició. De disseny senzill i elegant, destaca per la seva esfera fàcilment llegible negra amb indicadors de gran mida i números 3, 6 i 9 característics. Fins i tot a la foscor, la seva esfera és perfectament llegible gràcies a la visualització Chromalight exclusiva de Rolex. Sobre l’esfera, els índexs, els números i les agulles estan farcits o coberts d’un material luminescent de llarga durada (color d’emissió blau) que roman fins al doble de temps que els materials fosforescents clàssics.

Rolex Explorer II

L’any 1971, la marca suïssa va fer un pas més enllà en la seva privilegiada relació amb l’exploració en presentar el Rolex Oyster Perpetual Explorer II. Mantenint l’esperit original de l’Explorer, l’Explorer II incorpora innovacions com és la visualització 24 hores amb una agulla addicional taronja i un bisell gravat. Gràcies a aquest sistema, l’Explorer II permet distingir fàcilment les hores del dia de les nocturnes —una opció útil en llocs on resulta difícil saber si és de dia o de nit, com a les regions polars en algunes èpoques de l’any, o a les coves— o bé mostrar l’hora d’un segon fus horari. L’Explorer II és el rellotge de referència per als espeleòlegs, vulcanòlegs i exploradors polars.

Rellotges creats per a les condicions més extremes

El vincle entre Rolex i l’exploració ha permès que els rellotges de la marca suïssa evolucionin per satisfer les necessitats dels exploradors de la millor manera possible. Així, generació rere generació, els rellotges Oyster Explorer són cada vegada més fiables i robustos. El desafiament no és menor, ja que als entorns més extrems el control del temps és sovint una qüestió clau per a la supervivència. 

Perquè un rellotge sigui robust els materials amb què està construït són la pedra angular. Rolex ha desenvolupat un aliatge d’acer exclusiu: l’acer Oystersteel, incomparable en la seva robustesa i capacitat per resistir situacions extremes. El Rolex Oyster Perpetual Explorer està disponible en acer Oystersteel o Rolesor groc (combinació d’or groc i acer Oystersteel) mentre que el Rolex Oyster Perpetual Explorer II es fabrica únicament en acer Oystersteel.

Naturalment, un rellotge de polsera creat per a l’exploració ha de ser hermètic. La caixa Oyster dels models Explorer i Explorer II garanteix l’hermeticitat fins a 100 metres de profunditat i ha estat sotmesa als controls més estrictes. De la mateixa manera, el braçalet Oyster és un exemple de la robustesa que els exploradors necessiten. A més, compta amb un tancament de seguretat Oysterlock, desenvolupat i patentat per Rolex, que prevé l’obertura involuntària. 

La marca suïssa sap que la precisió per mesurar el temps, és vital per a l’exploració. Com tots els rellotges de polsera Rolex, els Explorer i Explorer II compten amb la certificació de Cronòmetre Superlatiu que garanteix que han superat els més exigents controls de precisió en condicions molt dures per a qualsevol rellotge.

Gràcies a les seves característiques úniques, els Explorer i Explorer II han acompanyat a un gran nombre d’alpinistes, científics i exploradors. Molts d’ells són avui dia Testimonials Rolex, un exemple viu de col·laboració i valors compartits que caracteritzen Rolex i el món de l’exploració.