Blog

Tornar

UNA MÀQUINA DEL TEMPS PER CONÈIXER PASSAT I PRESENT

Des dels seus inicis Rolex ha sabut adaptar els seus rellotges d’acord a les necessitats de cada època. Cent setze anys han passat des que Hans Wilsdorf fundés a Londres l’empresa que seria pionera en rellotges de polsera. Si mirem enrere, podem afirmar que el mode de vida i les necessitats de la societat han canviat molt en els últims cent anys, però també en els últims deu. Ens acompanya a fer un viatge pel temps?

Rolex en el passat

A més de ser la pionera en els rellotges de polsera, Rolexha incorporat nombroses innovacions al llarg dels anys. Sabies que va inventar el primer rellotge resistent a l’aigua el 1926? Fa gairebé cent anys! Es va dir «Oyster». El primer rellotge de polsera amb canvi de data automàtic en l’esfera va arribar el 1945, i tan sols vuit anys després, l’any 1953, el primer rellotge de polsera hermètic a 100 metres de profunditat. El rellotge pioner a mostrar dues zones horàries alhora també va ser Rolex, va néixer el 1955 i es va batejar com «GMT Master».

Rolex en el present

Cada any Rolex continua incorporant nombroses innovacions que fan d’un rellotge una màquina (i no sols del temps). El 2012 es va anunciar per exemple el nou prototip de rellotge de busseig. Aquest mateix any, va ser capaç de submergir-se a 10.908 metres de profunditat. Però no tot és tecnologia, a la pàgina web rolex.org, es mostra a través d’articles i vídeos el compromís de la marca amb la conservació del planeta i el potencial humà. Així, llança «Perpetual Spirit» descobrint que, «sota la corona de Rolex hi ha una forma de pensament sobre la nostra posició en el món i el desig de contribuir-hi». El «Perpetual Spirit» és una perspectiva de futur a llarg termini basada en el potencial humà il·limitat. 

A més de comprometre’s amb el potencial humà, Rolex també té uns valors mediambientals forts. Actualment, la preservació del planeta i el compromís amb el món en el qual vivim són temes de gran importància. La marca n’és conscient, i destina esforços a la lluita per preservar el planeta.