Blog

Tornar

MODELS DE ROLEX: LA FAMÍLIA QUE TRIES

Cada Rolex amaga una història personal i única que acompanya els canells de grans talents al llarg d’una trajectòria marcada per l’excel·lència i l’esforç. I és que aquests mateixos valors són compartits per la prestigiosa marca suïssa en la mesura en la qual selecciona rigorosament els materials que utilitza i treballa minuciosament en el muntatge de cadascun dels seus models. Cada rellotge de polsera és sotmès a diferents proves, fins a aconseguir un resultat perfecte: la garantia de la durabilitat en el temps. 

Actualment, la marca ofereix una àmplia gamma de models per adaptar-se no sols a qualsevol canell, sinó a una història i model de vida. Al llarg de la història de Rolex, el seu fundador Hans Wilsdorf va treballar incansablement en la innovació, funcionalitat i precisió dels seus rellotges, sent alguns dels models de Rolex pioners a oferir noves funcionalitats en els rellotges de polsera. 

Farem un repàs per alguns models de Rolex: una perfecta combinació d’estil i funcionalitat.

Models clàssics

Oyster Perpetual: batejat el 1926 com a «Ostra», ja que es tractava del primer rellotge de polsera hermètic a la pols i a l’aigua. És el clàssic dels clàssics. Inicialment, venia equipat amb una caixa segellada hermèticament que garantia la màxima protecció. Va acompanyar a la nedadora anglesa Mercedes Gleitze en la seva travessia de més de deu hores del canal de la Mànega. El denominador comú d’aquesta família és el disseny clàssic i atemporal i estan fabricats exclusivament en acer Oystersteel. 

Cellini: una família clàssica per excel·lència que celebra l’elegància eterna dels rellotges tradicionals amb un toc de modernitat. El seu nom fa honor a l’artista renaixentista italià Benvenuto Cellini. Aquesta col·lecció té el seu origen en els anys seixanta i sorgeix de la necessitat de presentar un model més formal, en lloc de models esportius que hi havia fins al moment. Fidel al seu estil tradicional, sobri i refinat, actualment aquests rellotges estan disponibles únicament amb una corretja de pell negra o marró i amb una sivella d’or de 18 quirats.

Models per als més aventurers

GMT-Master II: és el model de Rolex pensat per als més viatgers. Un model que neix el 1955 amb la particularitat de mostrar l’hora en dos fusos horaris simultàniament. Es va desenvolupar originalment com un instrument de navegació per als professionals que recorren el món i actualment es consolida com a preferit entre un públic més ampli que comparteix els viatges com una forma de vida.
Explorer: 
conegut com el rellotge dels cims. Aquest model neix el 1953 i destaca pel seu disseny senzill i la seva esfera negra fàcilment llegible amb índexs de gran mida i números 3, 6 i 9 característics. És un rellotge que ha demostrat la seva fiabilitat en les condicions més extremes.

Models submergibles

Submariner: és el model de Rolex que encarna el vincle històric de la marca amb el submarinisme. L’any 1953, Rolex va presentar el Submariner com el primer rellotge de polsera de submarinisme a garantir una hermeticitat fins a una profunditat de 100 metres. El seu bisell giratori permet als submarinistes llegir el seu temps d’immersió amb tota seguretat. Durant una immersió, poder llegir l’hora sense equívoc és garantia de supervivència. 

Sea-Dweller i Rolex Deepsea: el Sea-Dweller —presentat el 1967— i el Rolex Deepsea —presentat el 2008—, hermètics fins als 1220 i 3900 metres de profunditat, respectivament, són la prova del lideratge i la predilecció de la marca suïssa pel busseig a grans profunditats. El Sea‑Dweller té un bisell giratori unidireccional graduat de 60 minuts que permet visualitzar els temps d’immersió i descompressió amb tota seguretat.

Rellotges per a la competició

Cosmograph Daytona: és el model de Rolex dissenyat per al món de l’automòbil i la velocitat. De fet, el nom es va inspirar en la ciutat Daytona, als EUA, on va sorgir la passió per les carreres. Aquest rellotge de polsera neix el 1963 per satisfer les exigències cronomètriques dels pilots d’alta competició. Gràcies a la seva escala taquimètrica, els seus tres comptadors i els seus polsadors, aquest potent disseny és la millor eina de cronometratge dels pilots de resistència.
Diferents models Rolex per a canells que conten diferents històries.