Blog

Tornar

LA PRECISIÓ D’UN ROLEX

Rolex de acero acostado

L’esperit de Rolex emana precisió sobre totes les coses i és que, des dels seus inicis, el seu visionari fundador va concentrar tots els esforços en la qualitat dels moviments rellotgers. Una incessant cerca per la precisió cronomètrica que donaria resultat ràpidament: concretament el 1910, quan un Rolex va rebre el primer certificat oficial suís que l’Official Watch Rating Centre (organisme oficial de control del funcionament dels rellotges) de Bienne atorgués a un rellotge de polsera.

I és que, escassos quatre anys més tard, el 1914, l’Observatori de Kew de la Gran Bretanya va concedir al rellotge de polsera Rolex un certificat d’alta precisió, una cosa insòlita, ja que fins a aquest moment es lliurava únicament als cronòmetres marins. Des de llavors, el rellotge de polsera Rolex és sinònim de precisió, la qual s’ha perpetuat amb molta cura durant anys, sent aquesta característica la nau capitana de la luxosa marca suïssa.

La precisió per a Rolex

Però més enllà dels rellotges de polsera, la precisió per a Rolex és una filosofia de vida, l’única forma en la qual concep el quefer de qualsevol activitat i és que Hans Wilsdorf estava solemnement convençut de la capacitat de l’ésser humà per innovar amb l’excel·lència i perseverança com a objectiu. Per això, guiat per la seva intuïció i aquesta convicció, i gràcies a la seva visió i voluntat de superar els límits –que no van ser pocs– aconsegueix imposar el rellotge Oyster Perpetual com l’arquetip de rellotge hermètic, precís i robust, capaç de resistir qualsevol situació.

Va ser precisament l’Oyster Perpetual el que el 1927 va acompanyar en la travessia nadant del canal de la Mànega a la nedadora anglesa Mercedes Gleitze. Després de 10 hores sota l’aigua, el rellotge seguia en perfecte estat de funcionament.

Per això, no és casualitat que a les esferes dels Oyster de Rolex se’ls denomini «Perpetual», perquè els seus rellotges estan dissenyats per perdurar, per recordar-nos el gloriós passat, acompanyar-nos en el present i comptar les hores per al futur. I és que, des de la precisió, Rolex apunta a la longevitat, fiabilitat i continuïtat de les històries que s’amaguen darrere de cada rellotge. 

Per això, aquesta cerca constant per la precisió i innovació que han marcat lahistòria de Rolex ha deixat un ferm llegat de rellotges de polsera tan precisos i eficaços que han acompanyat a exploradors i esportistes d’elit en les seves proeses, tant al cim de les muntanyes com a alta mar, passant pel gel polar i el calorós desert. 

I per garantir que aquest savoir-faire  no desaparegui mai, i que l’esperit d’Hans Wilsdorf prevalgui al llarg de molts anys, Rolex compta amb el seu propi Centre de Formació a Ginebra, únic en el seu gènere, dedicat a potenciar nous talents i a la formació constant dels seus empleats, col·laboradors i directius. 

Aquest espai perpetua la filosofia de precisió de Rolex en afavorir la transmissió del patrimoni de l’empresa a través del desenvolupament, el coneixement i l’experiència, i la seva missió és assegurar aquesta prestigiosa herència d’acord amb els valors de la marca.