Blog

Tornar

GARY PLAYER I ROLEX: PERQUÈ PARE NOMÉS N’HI HA UN

Imagen de Gary Player

La història del virtuós golfista Gary Player es remunta als anys 1950 i deixa sens dubte l’empremta de l’excel·lència i precisió en un esport que fins a aquell moment era poc conegut. I és que, durant gairebé sis dècades de carrera, el sud-africà ha guanyat 165 tornejos en els sis continents, la qual cosa li va aportar el reconeixement de World’s Most Traveled Athlete® i, per descomptat, la presència al Saló de la Fama del Golf Mundial el 1974. Però la història de Gary Player i Rolex va més enllà. 

Història de Gary Player i Rolex

I és que, juntament amb Arnold Palmer i Jack Nicklaus, va formar part dels «Tres Grans» golfistes de la seva època, revolucionant un esport de precisió, dedicació i concentració. I com la història de Rolex ha estat vinculada des dels seus inicis al suport del talent i l’excel·lència, aquest fenomen llegendari no passaria desapercebut davant la marca suïssa que compartia precisament els mateixos valors d’esforç, rigor i esperit pioner.  

A pesar que Rolexva acompanyar i va donar suport al desenvolupament tant de l’esport com del talent d’aquests tres mosqueters del golf clubla genuïna història de Gary Player va conquistar el cor dels rellotges suïssos. Procedent d’una família humil a Sud-àfrica, Gary va perdre la seva mare amb 9 anys i es va criar pràcticament sol, ja que el seu pare havia de treballar moltes hores per fer tirar la seva família endavant. No obstant això, va ser ell qui el va animar per jugar al golf, sota la hipòtesi que si entrenava al màxim i arribava a ser bo podria viatjar per tot el món i fins i tot permetre’s lluir un Rolex, símbol i referència absoluta ja llavors d’un alt estatus social. 

Rolex Día del Padre

Una anècdota que perdura intacta en el record del golfista i en la qual es podria resumir la trajectòria de Gary Player i Rolex és en la qual ell mateix explica que «Efectivament, després de guanyar el meu primer Grand Slam, em vaig comprar el meu primer Rolex. És difícil retrocedir 60 anys en la teva carrera i recordar-ho tot amb exactitud, però sí que em recordo d’haver dit: “Pare, tinc el Rolex”». 

I és que, segons aquesta llegenda del golf, el seu primer Rolex, més enllà d’un bé material, era una possessió emocional relacionada amb la forma en què va arribar a la seva vida i amb les coses que hi associes: no és només un rellotge, és una història. La història en la qual va arribar a convertir-se en un esportista d’elit, la història en la qual va derrotar les pors, en la qual va acatar amb esforç cada entrenament, cada derrota, la història en la qual mai no es va rendir i va poder tornar orgullós al seu pare un somni fet realitat, fins i tot sota les circumstàncies més adverses. 

Per això, Gary Player quan mira el seu canell recorda inevitablement el seu pare. Ja que va jugar un paper molt important en la seva vida, sobretot durant els seus primers passos en el golf.
«Era un home molt fort, d’1,90 metres d’alçada, però quan jo guanyava tornejos, m’abraçava i plorava. I això m’ho va transmetre a mi, jo també soc molt sentimental. De vegades miro el rellotge i dic: “pare, he recorregut un llarg camí”».

La història de Gary Player i Rolex n’és una entre milers de les quals s’amaguen darrere de cada Rolex. Quina és la teva?