El pas del temps fa història: Rolex

La història de Rolex, empresa fundada el 1905 pel visionari Hans Wilsdorf, ha estat marcada pel prestigi i l’excel·lència, oferint al llarg dels anys, des de la seva aparició fins avui, qualitat, precisió i fiabilitat.

La marca pionera de rellotges de polsera Rolex ha deixat una empremta inesborrable al llarg de gairebé un segle, acompanyant a grans personalitats i formant part d’escenaris emblemàtics al llarg de la història recent. Durant tota la seva trajectòria Rolex ha vestit distingits personatges i exploradors, com el neozelandès sir Edmund Hillary, la primera persona que va arribar al cim de l’Everest, el 1953, formant part de l’atrezzo únic d’un moment èpic en la història. 

La història de Rolex, lligada sempre a la qualitat i precisió

El 1944 el seu fundador va convertir l’empresa en una fundació benèfica els actius de la qual es destinen des de llavors a activitats socials i de suport a diferents talents, entre ells, com no, l’esportiu.  

Igualment, la reputació sobre la seva qualitat i excel·lència té el seu origen en la cura tradicional, el tractament i l’elecció dels materials. Cada pont del moviment, cada pinyó, cada roda, cada ínfim element de la caixa, braçalet o de l’esfera es fa en un material triat rigorosament i sotmès a múltiples controls de qualitat per garantir les seves prestacions i la seva estètica impecable.

Va ser l’any 1926 quan Rolex va llançar el primer rellotge de polsera hermètic al mercat i el va batejar amb el nom d’Oyster (Ostra), i per certificar la seva vàlua, va acompanyar la nedadora anglesa Mercedes Gleitze en la seva travessia de més de deu hores pel canal de la Mànega. I una vegada més, l’excel·lència va fer costat a la innovació suïssa: un moment clau en la història de Rolex.

Enfocat a vestir els canells dels més valents, els més talentosos, els esportistes d’elit i les excel·lents personalitats que deixarien sens dubte una empremta en la història de Rolex, i del món, el referent de rellotges únics, llança el 1945 el primer cronòmetre de polsera de corda automàtica que indica la data en una finestra inserida en l’esfera: el Datejust.

Materials únics fan únic a Rolex

El que veritablement fa únics als rellotges de polsera Rolex són els metalls preciosos: acer inoxidable, ceràmica, nacre, pedres precioses…Rolex selecciona rigorosament els materials per als seus rellotges que són sotmesos a més de vint proves per garantir el seu correcte funcionament i la seva composició intacta fins i tot en les condicions més extremes. Com era d’esperar, aquesta entrega total i ferm compromís amb l’excel·lència i l’exclusivitat dels seus rellotges han convertit Rolex en una Manufacture d’horlogerie o, cosa que és el mateix, una Manufactura que fabrica íntegrament els seus productes, treballant la fosa de diferents metalls fins a aconseguir l’aliatge únic que fa dels seus rellotges símbols d’un alt poder adquisitiu o d’estatus econòmic elevat.
Per això, no és casualitat que Tous, el grup joier més gran d’Espanya precursor en estil i disseny únic de joieria, es quedés encantat de la majestuositat de Rolex i consolidés una estreta relació que avui compleix més de quaranta anys. Va ser l’any 2009 quan es va inaugurar la primera boutique exclusiva de Rolex a Espanya, al cor de Barcelona. I és que els seus exclusius dissenys han deixat més que clar que el temps és or.