Blog

Tornar

VIATGE AL COR DE L’UNIVERS ROLEX

Hans Wilsdorf, fundador de Rolex.

Hans Wilsdorf estava íntimament convençut de la capacitat de l’ésser humà per innovar amb l’excel·lència com a objectiu. Més de cent anys després de la creació de Rolex, l’esperit del fundador està més present que mai. El convidem a acompanyar-nos en aquest viatge al cor de l’univers Rolex

A principis del segle passat Hans Wilsdorf, un emprenedor visionari que residia en aquells dies a Londres, està a punt de demostrar al món com de lluny es pot arribar amb perseverança i voluntat.  La seva obstinació és donar a conèixer al món rellotger de l’època la firma que en unes dècades acabaria sent la marca de rellotges més famosa del món: Rolex.

Rolex Oyster Perpetual, un invent revolucionari d’Hans Wilsdorf

L’univers Rolex no es concep sense la profunda empremta del seu fundador. “En una primera impressió les dificultats semblaven insalvables”, recordava Wilsdorf en les seves memòries. I no era pas poca cosa, ja que el desafiament que s’havia proposat era molt gran: crear el primer rellotge de polsera hermètic i de corda automàtica del món. Innovacions que finalment presentaria el 1926 amb el primer Rolex Oyster totalment hermètic i el 1931 amb la presentació de la corda automàtica per rotor Perpetual. 

Havia nascut una llegenda: el Rolex Oyster Perpetual.

D’orígens humils (era orfe des dels 12 anys) i sense tenir res excepte la seva voluntat i esperit de superació, Hans Wilsdorf va aconseguir l’impensable. El camí no va ser fàcil. Per als estàndards de l’Anglaterra de l’era eduardiana, la seva idea era “massa complicada, massa fràgil, massa fora de lloc”. No obstant això, Wilsdorf no es va retreure davant les crítiques i va treballar amb més obstinació encara per imposar el Rolex Oyster Perpetual com el que avui encara continua sent: l’arquetip de rellotge hermètic, robust, precís i resistent davant qualsevol situació. 

No ser com la resta. Pensar i actuar de manera diferent. Crear peces precioses. Voluntat de ferro per superar les dificultats. Wilsdorf, en la nombrosa correspondència que d’ell es conserva, expressava aquestes idees com a fonamentals per a l’èxit de Rolex, la marca que ell va crear i que avui és líder indiscutible de la rellotgeria mundial. Idees que són, avui més que mai, els fonaments de l’univers Rolex.

Els rellotges Rolex Oyster Perpetual han acompanyat l’ésser humà en l’època de les grans exploracions del segle XX, des del cim del món a l’Everest a les profunditats de l’oceà, a 11 km sota la superfície en la fossa de les Mariannes. Una vegada darrere l’altra, han demostrat que són capaços de resistir les condicions més extremes, tot això sent fidels als brillants conceptes inventats pel fundador i que encara no han estat superats avui dia. 

Univers Rolex: La suma de grans talents i savoir-faire

Rolex és actualment una companyia que integra verticalment tots els passos de la fabricació dels seus rellotges perquè tots els components essencials estiguin sota el seu estricte control de qualitat. Això implica des de la fosa d’aliatges d’or a l’encadellat dels elements del moviment, la caixa, l’esfera i el braçalet, passant pel mecanitzat, l’acabat i l’encast de cada peça. 

Per aconseguir una cosa així, Rolex compta amb un aparell industrial que agrupa un savoir-faire inquantificable, en molts casos fruit d’experiència transmesa a través de les generacions. Rellotgers, enginyers, dissenyadors i altres especialistes col·laboren estretament per concebre i, posteriorment, fabricar els rellotges. La cultura de la companyia es basa, en primer lloc, en els valors humans que posen el savoir-faire i les relacions socials en el centre de les diferents activitats. Així és l’univers Rolex.

Gràcies a l’experiència i l’afany de superació de la marca, avui dia la col·lecció Oyster Perpetual ha anat incorporant gradualment noves funcionalitats i tecnologies innovadores. Els fonaments d’aquest arquetip rellotger es troben en tots els models, que comparteixen una identitat visual. 

La col·lecció compta amb dotze gammes repartides en dues categories: rellotges clàssics com el Datejust i el Day-Date i rellotges professionals com el Explorer i el GMT Master II.

No podem parlar de l’univers Rolex sense esmentar el seu servei de manteniment. La filosofia de Rolex, l’obsessió per la perfecció fins al més mínim detall es trasllada també al servei que la marca suïssa presta als seus clients a tot el món. Només els rellotgers més qualificats poden tenir cura del seu Rolex perquè es mantingui sempre com el primer dia.  Els principis d’Hans Wilsdorf continuen vius i inspiren cada nova innovació sense perdre l’autenticitat. Benvinguts a l’univers Rolex.